Mitt minne är kort

Kom på att jag även skulle svara på en kommentar!

Svaret lyder såhär: Luna står uppstallad i Nyköping hos Sofie och kommer ridas av henne i dressyren och markarbetet. Jag kommer förmodligen inte hinna rida Luna speciellt mycket eftersom jag måste stanna på skolan över helgerna så mycket som jag får för att ta han om Crazy. 

Självklart kommer jag sakna Luna och jag kommer åka till Sofie någon gång ibland och rida och eventuellt hoppa Luna, så att hon håller igång det också. Men Luna kommer framförallt tränas i dressyr och grundläggande arbete, vilket gynnar hoppningen. Sen när hon kommer hem på somrarna för sommarbete så får hon såklart följa med till Wanja-lägret precis som i år och ridas och hoppas där utav mig. Men det är tänkt att hon ska stå hos Sofie under vinterhalvåren då jag bor på skolan och då kommer jag inte rida henne alls mycket!

Jag har fullt förtroende för Sofie och jag vet hur noggrann hon är med allt så jag känner mig inte ett dugg oroad för hur Luna kommer ha det. Hon kommer få det superbra! 
Godmorgon på er

Nu ska jag strax ut till stallet och ta in Crazy och Ria. Crazy ska duschas, få man, svans och hovskägg trimmat och så klart putsas lite extra på. Sen ska jag även klippa ner Rias man lite så att den håller sig stående medan jag är borta. Jag vet inte om jag kommer hem nästa helg eller om 2 helger, beror på om någon kan ta hand om Crazy under helgen. Men jag tar henne helst själv, jag är ju lite nojig med min bebis ;)

Anyway så när vi kommer till Vreta, beräknad tid vid 3-4, så måste vi förmodligen fixa boxen med strö så jag får väl stå och pyssla om Crazy igen i gången där borta medan jag dirigerar mamma hur man ska göra ;). Skämtåsido, Crazy är väldigt nervös på nya ställen, så mamma vill nog inte stå och hålla i henne medan jag fixar i stallet. Men sen hade jag tänkt att gå en promenad med henne på kvällen för att hon ska få se sig lite omkring och även för att hon är van att gå ute dygnet runt. I detta stall är det nämligen så att hästarna får gå in redan vid 3-tiden så Crazy kommer förmodligen gå i taket om jag inte tar ut henne en stund. Planen för denna vecka är också just att promenera henne för att sätta igång henne lite försiktigt igen, sen när jag väl börjar rida så kommer jag få massa bra hjälp från folk som håller till där. Så det blir superbra!

Ska också passa på att skriva att vi målade om vår transport igår! Vi tvättade den men viss smuts går inte bort så vi tog lite vit grundfärg så nu ser den som ny ut! Rev även bort endel delakel som höll på att lossna med och målade över, så nu ser det lite knäppt ut men kommer beställa nya såsmåningom!

Haha, tjockis-älsklingen igår!

Nu händer det

Nu är Luna duschad och klar, alla de sista sakerna är packade. Ska snart ut och putsa henne lite extra och sen bär det av till hennes nya hem. Dock är det inte Vreta som är hennes nya hem, utan hon ska nämligen få bo hos Sofie! (http://sofieslilla.blogg.se). Hon ska få stå som fodervärd på Luna fram till i Maj och sen flyttar Luna hem till sommarbetet igen när jag har fått sommarlov. Nu undrar ni säkert varför jag väljer att göra såhär och framför allt vart Crazy ska eftersom jag skrev i ett inlägg att hon också ska åka iväg till ett ställe. Jag har bestämt mig för att utnyttja de 2 sista ponnyåren med henne, därför ska hon få följa med till Vreta imorgon istället för Luna. Crazy är mitt allt, jag vill fortsätta rida och utvecklas med henne så länge det går.
 
Om Crazy skulle stå kvar hemma i lösdriften medan jag är borta under dessa 3 år så skulle hon vara för gammal och sliten för att kunna sättas igång igen och dessutom så skulle jag vara för gammal för att tävla henne. (Läs: Dom har ju höjt ponnyåren till 20 år nu om någon har missat det). Det är så himla mycket lättare för mig att lämna bort Luna eftersom Sofie känner henne sen länge innan och hade möjlighet att ta emot henne. Crazy skulle det förmodligen ta väldigt lång tid till att hitta en som vill ta henne på foder, inte för att hon är dum eller speciellt svårriden, men just för att vi redan hade kontakt med någon som jag vet mer än gärna tar emot Luna.
 

Ni ska också veta att jag absolut inte ville att Luna skulle få stå i lösdriften i 3 år, utan vi hade dessa alternativ att välja på:
1. Sälja Luna (vilket jag verkligen inte vill efter allt vi har gått igenom på så kort tid.)
2. Låta Luna stå i lösdiften och skrota, alt. att någon tar henne på foder och håller igång henne. (Crazy följer med till Vreta)
3. Ta med Luna till Vreta och låta Crazy stå och skrota runt hemma.
 
Med dessa utgångspunkterna så ansåg vi att det var det bästa att låna ut Luna så länge och ta med Crazy. Om Sofie inte skulle ha haft möjlighet att ta emot Luna, så hade Crazy helt enkelt fått stå hemma och Luna hade hängt med till Vreta. Jag skulle aldrig kunna ställa av Luna redan nu och låta allt vi har kämpat för rinna ut i sanden. Både mamma och jag har gjort sjukt mycket för att få Luna i det skicket hon är i dag, med hovar, rygg, sadel och hennes självförtroende. Hoppas ni förstår och respekterar vårt beslut. Båda mina hästar kommer absolut att må bäst av detta alternativ! (Om någon undrar om Ria så kommer hon stå kvar hemma som sällskap till grannarnas travare).