Äntligen åker

Tyvärr så har någon bonde glömt att göra traktorspår på min favorit-rid-åker iår av någon anledning, vilket ger både nackdelar för mig och för de som ska bespruta havren eller vad som växer där sen. Men hittade ett spår som var helt rakt så bestämde mig för att rida intervaller och idag var det även första dagen jag galopperade med nya sadeln. Luna fick så härlig framåtbjudning på åkern, det är nog en annan sak i hage ändå även om man inte kan tro det eftersom det samtidigt är utomhus. Red som sagt intervaller och det blev ju då framåt och tillbaka hela tiden men jag tror det var bra, vi behöver faktiskt träna på just det, att rida rakt. Hon galopperade på bra men tog inte högergaloppen, fick bryta av 2-3 gånger tror jag innan hon tog den. Inte så himla konstigt ändå, har inte galopperat på henne på snart 3 veckor. Inte lätt att minnas allt ;)
 
Måste även tillägga att jag måste sluta bli påverkad av alla runt omkring mig hela tiden. När vi var och testade sadeln så kände jag mig lite obalanserad, vilket ja inte gjorde första gången vi provade den, men jag kunde inte sätta fingret på vad det var. Jag kände mig liksom i framvikt vilket jag inte brukar göra. Så då sa en tjej där att jag borde länga lädrena några hål eftersom jag tydligen rider i "super-hoppläder" vilket jag var väldigt skeptisk till och ärligt talat blev det inte ett dugg bättre. Ju längre läder jag får desto mer stolsits får jag.. Idag testade jag i allafall att korta några hål och det blev sjukt mycket bättre. Måste lita mer på min egna magkänsla från och med nu.
 
Juste, Luna fick värsta skavet utav flugnätet för ett tag sen, passa er för vilka nät ni använder! Skulle inte rekommendera de med ludd, utan de som är neopren eller vad det är, som är stretchiga. Nu får jag rida utan nosgrimma och hon får ha flugpannband istället, det funkar ju nu när det inte är så jättemycket flugor men som ni ser på bilden i inlägget innan så är hon lite irriterad i ögat..
 
Här kommer lite bilder från ridningen: