Utvärdering och lite funderingar om betten..

Ärligt talat, jag minns inte om jag har utvärderat gummibettet jag köpte för någon månad sedan? Jag har för mig att jag bara utvärderade fullcheekbettet, det som jag var rätt besviken på. Såå okej, första tanken när jag tog upp bettet: HERREGUD, vad små bettringar! Men när Luna fick testa det första gången så var det inte alls så farligt som jag trodde. Detta trivdes hon på mycket bättre än vanliga metallbett i allafall och samma sak med novabettet, känns som att jag aldrig kommer kunna rida henne med vanligt 3-delat efter detta. Det låg väldigt stadigt i munnen och hon gapade inte alls lika mycket med det som hon har gjort innan.
 
På tal om att gapa så longerade jag ju Luna igår och då använde jag detta bett, hon öppnade inte munnen en ända gång, hon verkade supernöjd med detta! Som sagt, blir nog att lägga undan metallbetten ett tag.. Dock får jag inte rida för mycket med detta eftersom gummi ger friktion, vilket kan sluta med sår och skav i mungiporna så det raka bettet får ligga framme för variationens skull.
 
Jag har nog använt gummibettet sammanlagt 5 gånger nu eller något och jag var orolig för att gummit skulle vara i så pass dåligt kvalité att hästarna skulle tugga sönder det efter några gånger. Har nämligen hört massa skräckhistorier och detta gäller även novabettet. Jag antar att gummi är förbrukningsvara så tillslut blir det väl torrt och sprött? Men än så länge ser det helt och fint ut. Jag testade även detta på Crazy innan jag fick hem novabettet och jag tyckte att hon fungerade rätt bra på detta också, men efter att jag ridit med nova så blir jag lite osäker.. Nova är verkligen det optimala för Crazy. Båda hästarna går så sjukt bra på nova men det är väl samma där, man måste väl variera ändå även om det är ett snällt bett?
 
Nej, efter testeriet med gummibett och nova kommer det kännas jättekonstigt att rida med vanliga 3-delade metallbett (om jag nu skulle bli illatvungen att göra det igen.) Dessa 3 bett som jag har nämnt nu är de som gäller för både Luna och Crazy, Nova, rakt metall bett och 3-delat gummibett.
 
Ett extra plus i kanten med gummibett (och nova) är att gummit gör att bettet aldrig blir lika kallt som vanliga metallbett, så på vintern vore det ju supersmidigt (om man är som jag och alltid glömmer värma bettet och kommer på det precis när man ska stoppa bettet i hästens mun, haha..) Stackars hästar.
 
 
Bilden är härifrån men det är exakt likadant som finns på börjes, där jag köpte det ifrån!


Karolina / Team Enebäck

Fin blogg :)

Svar: Tack så mycket :)
Crazy lady

2014-05-17 / 20:25:13
BLOGG: http://teameneback.com

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback