Jens Fredricson

Här kommer en liten övning som verkar väldigt bra, från Jens Fredricson. (Som jag förövrigt ser upp till vääldigt mycket och älskar verkligen hans häst Lunatic som är så grym på banan):
 
 

"Bygg upp en bana med bara bommar. Lägg alla bommar med 17 meter emellan – se skissen.

ridovning» Börja med att rida fram i trav och rid då bågar mellan hindren och flytta hästens bogar runt bommarna.

» Därefter kan du i galoppen lägga en volt i varje hörn, runt varje hörnbom och även rida en båge i förvänd galopp runt bommarna längst medellinjen. Byt varv genom att vända en typ av snett igenom och rida över bommen mitt på banan. Byt då galopp över bommen. Allt för att få hästen smidig i en jämn rytm, med bra balans och tempo och för att du ska ha en bra galopp när du påbörjar övningen.

» Börja sedan med att rida alla bågar och linjer med fem galoppsprång emellan varje bompar.

» När det går bra växlar du upp galoppen en aning och rider med fyra språng mellan alla bommar. När det fungerar kan du växla ner och lägga in sex språng mellan bommarna. Variera sitsen så att du ibland står i lätt sits och ibland sitter ner. Hela tiden i en bra rytm och balans.

– När du har den kontrollen att du kan växla mellan att rida fyra, fem eller sex galoppsprång mellan bommarna och hela tiden behålla en bra rytm, tempo och balans blir det lätt för dig att hoppa en bana, förklarar Jens.

Det här är en övning som du kan göra varje dag om du är osäker på hinder. Den sliter inte på hästen och du få själv möjligheten att öva upp känslan, tajmingen och avståndsbedömningen."

Här hittade jag övningen!


L

Gud vilken bra övning! Den ska jag absolut testa, har svårt med avståndsbedömning :(!!!

Svar: Jag har också svårt med det, fick aldrig lära mig det på ridskolan, så ja får lita på mina hästar haha.. Går rätt bra ändå, men är ju bra om man lär sig innan man hoppar högre. Någon slags känsla för när hästen hoppar av har man ju iaf :)
Crazy lady

2014-06-16 / 14:01:58
Denise

Verkar vara en riktigt bra övning! :D

Svar: Ja :D
Crazy lady

2014-06-17 / 22:47:27
BLOGG: http://flingans.nu
emelie

Ser ut att vara en bra övning :)

Svar: Ja! Tack för kommentaren :) kram på dig!
Crazy lady

2014-06-18 / 21:40:05
BLOGG: http://emeliestarrin.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback